Michel Zuid + West Afrika

Zuid Afrika
Zuid Afrika back

Titel: Michel Südafrika (Übersee Band 6.2)

Een boekbespreking door Henk P. Burgman (AIJP)

Deze uitgave behandeld de uitgaven van de zuid Afrikaanse landen, staten en gebieden.  De inhoudsopgave bevat 16 hoofdstukken, te veel om op te noemen dus maar het zijn grofweg de landen gelegen ten zuiden van de evenaar. 

In deze alweer 40e uitgave zijn uiteraard de nieuwe emissies opgenomen maar hebben er ook diverse aanpassingen, correcties en aanvullingen plaats gevonden. Vooral bij de weergave van de illustraties is er een grote slag geslagen. Zéér veel van de oude zwart/wit afbeeldingen zijn vervangen door hoogwaardige en in hoge resolutie gescande kleuren afdrukken. Deze uitgave is uitgebreid met pakweg 400 nieuwe illustraties, vooral bij Lesotho, waardoor er nu ruim 8000 te bewonderen vallen. Verder zijn er bij diverse landen zoals Namibië, Swaziland en Zuid-Afrika  tekstuele aanpassingen en correcties doorgevoerd.  Bij de zo genoemde “Homelands” is qua tekst en opmaak ook weer veel aangepast. Bij de souvenir velletjes en blokuitgaven worden de afmetingen vermeld. Altijd handig voor hen die hun landen of thematische verzameling op eigen bladen opzetten. Zo kunnen ze makkelijk bepalen welk formaat klemstrook aangeschaft moet worden. 

Daar de meeste landen uit deze regio ooit Brits gebied was komen we veel thematische uitgaven tegen die een relatie hebben met bijvoorbeeld het Engelse vorstenhuis. Maar ook de thematische verzamelaar van flora en fauna kan zijn hart ophalen aan de in deze aflevering opgenomen zegels. 

Uiteraard is ook deze uitgave voorzien van een harde kaft en twee leeslinten. Het is weer een gedegen en uitgebreide publicatie geworden die met een tijdsspanne van ruim 160 jaar (de eerste postzegels, de Kaapse driehoeken, stammen al van 1853) in een kleine 800 pagina’s en met ruim 58000 prijsnoteringen de geïnteresseerde verzamelaar wel weer weet te bekoren.

Taal: Duits
Bladzijden: 768
Illustraties: Kleur
“Gebonden”, hardcover 23 x 15,5 cm.
ISBN: 978-3-95402-253-3
Uitgever: Schwaneberger Verlag GMBH
Prijs: € 89,00 Excl. verzendkosten.

In de “Online library”: € 69,00 .
Informatie // Verkrijgbaar bij: Schwaneberger Verlag GmbH, Industriestr. 1 – 82110 Germering,  Duitsland / Elke gerenommeerde postzegelhandel.
E-mail:

Website: www.michel.de

Meer boekbesprekingen zijn hier te vinden.


© Filatelistenvereniging De Gelderse Vallei 2020