Michel honden op postzegels

Michel hunde ganze welt Honden op postzegels

Titel: Michel Hunde – Ganze Welt

Henk P. Burgman (AIJP)

 Honden zijn evenals katten populaire huisdieren. Was het houden van een of meerdere honden in het verleden soms een noodzaak, tegenwoordig is het meer een luxe en is het eigenlijk een gewoonte geworden om een hond in het huishouden op te nemen. Afijn blijkbaar worden er ook thematische verzamelingen rond dit onderwerp opgezet, nee ik bedoel geen opgezette honden, maar postzegels met een hondse relatie. 

Al in 1887 was er een postzegel met een afbeelding van een hond op een postkantoor te verkrijgen en wel in Canada – New-Foundland. Jawel dat was de Newfoundlander. De hond, ook wel “mans best friend” genoemd, blijkt een zeer gewilde afbeelding op postzegels te zijn. Niet minder dan 220 landen of gebieden hebben zegels met dit thema uitgegeven. De relatie mens – hond, of is het hond – mens, begon vele, vele duizenden jaren geleden en is tot vandaag de dag een niet weg te denken iets in onze maatschappij. In deze catalogus vinden we van alles wat. Allerlei honden passeren de revue. Van rashonden tot bastaarden en vuilnisbakkenrasjes, reddings-, werk-, beveilings- en jachthonden alsmede showhonden. Je kan het zo gek niet bedenken of ze zijn wel eens op een postzegel verschenen.

In deze catalogus worden, net als bij de kattencatalogus de nadruk gelegd op de gedomesticeerde species van dit dier. Met ruim 2500 afbeeldingen en 20.000 prijsnoteringen zal er ook voor deze eerste uitgave wel een publiek zijn.

Bladzijden: 328
Illustraties: Kleur
Verlijmd, softcover 21 x 15 cm.
ISBN: 978-3-95402-259-5
Prijs: € 69,80 Excl. verzendkosten.

Informatie // Verkrijgbaar bij: Schwaneberger Verlag GmbH, Industriestr. 1 – 82110 Germering, Duitsland / Elke gerenommeerde postzegelhandel.
E-mail:

Website: www.michel.de


© Filatelistenvereniging De Gelderse Vallei 2020