Michel Alpenländer Halbinsel 2021

Henk P. Burgman (AIJP)

In deze 5e Europa catalogus vinden we, zoals we al een beetje gewend zijn na de opsplitsing van deze reeks, de volgende landen; Fiume, Italië, San Marino, Trieste – Zone A, en Vaticaanstad. 

Zoals we gewend zijn is deze uitgave weer eens helemaal doorgenomen op jacht naar grote en kleinere ongerechtigheden zoals verkeerde omschrijvingen en correcties door nieuw opgedoken feiten en details. Er zijn bijna 170 nieuwe illustraties toegevoegd, meestal bij de klassieke uitgaven. Deels waren dit afbeeldingen die ontbraken en deels vervanging van minde geslaagde (zwart/wit) afbeeldingen.

Bij San Marino, Fiume en Triëst zijn niet alleen diverse illustraties vernieuwd maar ook zijn de teksten opnieuw onder de loep genomen en de “kopteksten” zijn duidelijker weergegeven. Tevens is er getracht om de verschillen tussen bijna identieke zegels toe te lichten en daarmee bestaande verwarring te voorkomen. Ook zijn er verwijzingen opgenomen bij identieke zegels die op een later tijdstip met een overdruk zijn uitgegeven zodat deze makkelijker te terug te vinden zijn. Verder worden bij de series, van San Marino, met een groot aantal zegels nu alle zegels afgebeeld. Dit is vooral voor de thematische verzamelaars onder ons een hele vooruitgang. Ook bij Triëst worden nu alle zegels afgebeeld. Tevens is het overzicht met de diverse (A.M.G. – F.T.T.) overdrukken opnieuw opgezet waardoor dit veel duidelijker en overzichtelijker geworden is. Uiteraard zijn de prijzen weer aangepast aan de huidige markt en zijn alle nieuwe uitgiften tot eind 2020 opgenomen.

Het aantal afbeeldingen is opgelopen tot meer dan 7300 en er zijn ongeveer 31.000 prijsnoteringen opgenomen en dat op 640 bladzijden, voorwaar is dit een kleurig geheel geworden waar de verzamelaar weer een jaar mee vooruit kan.

Schrijver: Schwaneberger Verlag GMBH
Taal: Duits
Bladzijden: 640
Illustraties: Kleur
“Gebonden”, hardcover 23 x 15,5 cm.
ISBN: 978-3-95402-355-4
Uitgever: Schwaneberger Verlag GMBH
Prijs: € 52,- Excl. verzendkosten.
Informatie // Verkrijgbaar bij: Schwaneberger Verlag GmbH, Industriestr. 1 – 82110 Germering,  Duitsland / Elke gerenommeerde postzegelhandel.
E-mail:

Website: www.michel.de


© Filatelistenvereniging De Gelderse Vallei 2021