Wie of wat is de Jan Maktroffé

Sedert enige jaren kennen we de Jan Maktroffé. Veel oudere leden hebben Jan Mak nog gekend. Maar intussen krijgen we ook nieuwe leden en hebben we deze website waardoor nieuwe mensen kennis maken met onze vereniging. Hierdoor komen er vragen wat is de Jan Maktroffé. Daarom een stukje over Jan Mak.

Arie Oskam over Jan Mak.

In mijn periode als voorzitter van de afdeling Ede kwam een lid (Mak) tijdens de rondvraag in de algemene ledenvergadering met de vraag of we geen eigen clubblaadje konden uitgeven.

Ik wist niet hoe oud hij toen al was maar mijn reactie was: jazeker dat kan mits het kostenneutraal is en u de redactie op u neemt (daarmee zat hij als commissaris PR meteen in het bestuur).

Tot onze verbazing regelde hij een aantal advertenties en inderdaad Fila Ede werd ‘kostenneutraal’ uitgegeven.

Van het een kwam het ander. Hij werd voorzitter van de tentoonstellingscommissie en regelde ook de tentoonstellingen (we hielden wel ons hart vast want opschrijven deed hij niet veel, alles zat in het hoofd).

Om meer mensen enthousiast te maken om actief tentoon te stellen heeft hij volgens mij zelf de wisselbokaal ter beschikking gesteld (onder voorzitter Nico v.d. Lee).

Daarmee was de Jan Maktrofee geboren die jaarlijks wordt uitgereikt aan de winnaar van de ‘eenkader’ mini tenstoonstelling.


© Filatelistenvereniging De Gelderse Vallei 2020

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.