Mijn vaders verzameling

Mijn vaders verzameling

Tsja die opmerking kwam voorafgaand aan de postzegelbeurs regelmatig voorbij. Hoe kwam dit zo. Er was een bericht geplaatst in de krant dat er een postzegelbeurs aankomend weekend was. De bellers wilden eigenlijk wel af van de verzameling die op zolder ligt te verstoffen. Dan vragen ze of wij dit kunnen taxeren. De volgende vraag komt van onze kant. Gaat dit om 1 of 2 albums of gaat dit om meerdere verhuisdozen vol? Dat moet dan eerst opgezocht worden. Er zijn dan ook meerdere bezoekers geweest die met hun verzameling zijn geweest.

Wat brengt het op?

Om maar met de deur in huis te vallen. Niet veel. Veel minder als men dacht. Even de laatste beller als voorbeeld. Beller heeft FDC’s bespaart vanaf 1968 t/m 1998. Van de eerste FDC zijn er 6000 gemaakt. Vanaf de jaren 60 t/m 2000 steeg de oplage boven de 500.00 stuks. En nu is het zo hoe minder er gemaakt zijn hoe hoger de prijs. De opbrengst nu is € 0,25 per FDC.  De beller is eigenlijk teleurgesteld maar wel iets wijzer. De beller laat het op zolder liggen voor de klein kinderen.

Wat kwam er zo al voorbij?

Zo komt er een mevr. met een tas vol postzegels, catalogi, kalenders en een stapel folders over postzegels. Ze wil het kwijt maar niet aan de handel, of we haar kunnen helpen. Er zitten een paar klanten voor mij. Zij is gelukkig dat ze het aan deze 2 kan geven.  Zo komen er meerdere mensen met enkele boeken langs.De 1 met een paar albums die deels gevuld waren en de ander iets meer gevuld. Ook FDC’s, sigarendoosjes met postzegels nog in de zakjes waarin ze ooit gekocht zijn. Een wereldalbum met hier en daar een postzegel. Dat komt en gaat weer mee, een illusie armer.

Ook de afschaffing van de geldigheid van de guldenzegels heeft geen goed gedaan. Immers zo kon men nog frankeren met deze postzegels.

Euro zegels zien we niet voorbij komen. Mocht u deze wel hebben liggen? Plak ze op de brief die u nog verstuurt .

Waar kan men terecht als men toch een collectie kwijt wil. Schenk aan de jeugd. Of met gaat naar de handel of de veiling.  Verwacht hier geen hoge prijzen. Er wordt immers genoeg aangeboden.

afhameren
De veilingmeester slaat af.
Koningin Wilhemina
Nr. 80 van NL

Is de verzameling verzekerd en was deze erg hoog ingeschat? Vergeet deze dan niet af te melden dat kan een aardige besparing opleveren. En het gezegde hoe meer korting je wilt hebben des te korter zijn de tanden van de postzegel. Bij verkoop is dit ook weer van toepassing. Hoe korter de tanden hoe minder ze opbrengen. Wat brengt dan nog wel iets op? De betere duurdere zegels. Postzegels als nummer 80 van Nederland. Dit zijn de hoge waarden van een serie die minder verkocht werden en zo ook een kleinere oplage hadden.

Mijn moeders verzameling hebben we niet gehoord. Maar we kennen ze wel als actief lid.

3 gedachten over “Mijn vaders verzameling

 1. Ook in Barneveld en bij de bondsbibliotheek in Baarn (binnenkort Houten) komen af en toe verzamelingen van overledenen, waarvoor nabestaanden een waarde willen horen. Meestal begin ik met te zeggen dat ze als ze op een weekendje Barcelona of Rome rekenen, meestal blij mogen zijn als ze er een keer van uit eten kunnen gaan. Door overlijden wordt het aanbod groter, maar doordat er minder verzameld wordt, wordt de vraag een stuk kleiner en de wet van de marktwerking zegt dan dat de prijzen dus zullen gaan dalen.

 2. Wij hebben een prachtige verzameling waar onze vader jaren met plezier aan heeft gewerkt. Destijds heeft hij regelmatig meegedaan met een bijdrage voor een tentoonstelling van de Globe. Hij is jaren lid geweest van de Globe en kreeg met regelmaat rondzendingen. de verzameling van postzegels van Nederland, muziek- en bloemenpostzegels met o.a. beschrijvingen over de betreffende componisten ligt al een aantal jaren goed opgeborgen in de kast. En dat is zonde. We zouden er iemand of meerderen wellicht een groot plezier mee kunnen doen. Om die reden willen wij de verzameling te koop aanbieden en vragen wij u om advies en bemiddeling.
  Met vriendelijke groet,
  Ellen en Frits Mulder

 3. Afhankelijk van de hoeveelheid kan dit bijv. voor een veiling worden aangeboden. Voor de lokale club of de grotere veiling van SvFilatelie.
  Daarom willen we graag weten hoeveel verhuisdozen er nodig zijn om deze verzameling te verkopen.

  Afhankelijk van de hoeveelheid kunnen we een gericht advies geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.