Rondzendverkeer

Het rondzendverkeer is een van de belangrijkste activiteiten van de vereniging. Wekelijks ontvangen de deelnemers 1 doos vol met boekjes. Hierin kunt u de manco’s vinden waar u al langer naar zocht. Of net die ene plaatfout die nog ontbreekt. Er zitten diverse soorten boekjes in de rondzenddoos. Dit kan een land zijn maar ook een thema. Ook hebben we een rondzenddienst voor postwaardenstukken. Hierin kunnen ook blokken zitten die niet in de boekjes passen.

De leden maken met hun stempel (hierop staat het lidnummer vermeld) een afdruk op de lege plek waar ze een postzegel gevonden hebben. Tevens noteert dit lid per boekje wat ze er totaal hebben uitgenomen. Als de deelnemer klaar is wordt de doos naar de volgende deelnemer gebracht die tekens voor ontvangst op de aftekenkaart. Deze controleert of er geen lege vakjes zijn  en of alle boekjes in de doos zitten. Daarna gaat deze deelnemer weer op zoek of er iets van zijn of haar gading kan vinden.  Via het sectiehoofd gaan de dozen weer naar het hoofd rondzendingen die alles weer noteert en doorstuurt naar het volgende sectiehoofd. Uit eindelijk betalen de deelnemers hun uitnamen weer bij het hoofd rondzendingen via de bankrekening     NL 38 INGB 0006 826584 t.n.v. Filatelistenvereniging De Gelderse Vallei.

Ook kunnen er rondzendboekjes bij het hoofd rondzendingen gekocht worden à € 1,00. Dit kan een regulier boekje zijn als een boekje voor velletjes of een envelop voor postwaardestukken. Mocht u willen inzenden neem dan contact op met het hoofd rondzendingen.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.